Waarom is de onderkant van de stal (deur) dicht?

door | aug 9, 2023 | Paardenwelzijn | 0 Reacties

We weten niet beter of de onderste deur van een stal is dicht. Daar zullen genoeg redenen voor zijn.

Toch is het wel leuk om eens bij stil te staan hoe paarden op stal hun dag door brengen.

Een paard op stal is gemiddeld vier tot zes uur bezig met ruwvoer eten. Als ze de kans krijgen zullen ze verder proberen te foerageren tussen stro of krullen.

Verder zal het paard tussen de drie en vier uur liggen om te rusten. Hierbij nog de uren mee gerekend dat een paard rust en zijn hoofd wat laat hangen.

Een paard kan 350 graden rond kijken. Maar hij kan niet over een muurtje kijken! Dus een paard dat in een stal, naast soortgenoten staat zal ondanks dat toch heel wat uren geen soortgenoot zien! Dit komt omdat zijn hoofd zich de meeste tijd van de dag laag bevindt.

Het paard ziet alleen de onderste helft van de stal, de muur! Een onprettige bijkomstigheid is dat de ammoniakgeur geconcentreerd de neusgaten bereikt.

Vroeger zag je veel hooiruiven op hoogte en dan was dit probleem minder aanwezig omdat het paard at met zijn hoofd omhoog. Tegenwoordig voert men vaker vanaf de grond om het natuurlijk gedrag tegemoet te komen en ter bevordering van het op de juiste manier afslijten van het gebit.

Klanten vertellen

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 11 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 33 beoordelingen
js_loader
Monique de Hont

Monique de Hont

NaturalHorseMo

Monique de Hont, geboren in 1975 te Dongen, ontdekte haar passie voor paarden op jonge leeftijd en begon haar reis als paardentrainer op een dressuurstal. Rond haar veertiende vormde Eefje, een pittige haflinger, een keerpunt in haar leven en bracht haar in contact met een nieuwe benadering van paarden, aangezien paardentaal destijds nog niet zo bekend was. Ze verdiepte zich in paardengedrag door veel te lezen en urenlang naar kuddes paarden te kijken. Haar carrière als paardengedragstrainer begon min of meer per toeval vanwege bezuinigingen in de zorg, waar ze eerder werkte. Monique volgde diverse cursussen en behaalde uiteindelijk haar diploma als paardengedragstrainer. Ze verbreedde haar kennis met trainingen bij gerenommeerde instructeurs, waaronder centered riding bij Magreet Bouwmeester en Technisch Trainen aan de Takt Academie van Mireille den Hoed. Haar fascinatie voor gedragsproblemen zowel naast als op het paard bleef groeien. Met 8 jaar ervaring heeft Monique haar eigen succesvolle bedrijf, Natural HorseMo, opgebouwd en haar motivatie blijft onverminderd: werken vanuit de taal van het paard blijft voor haar een geweldige ervaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *