Paarden hebben geen dag en nachtritme.

door | aug 9, 2023 | Paardenwelzijn | 0 Reacties

Je geeft ’s avonds, bijvoorbeeld om 20:00 uur, je paard hooi en daarna weer de volgende ochtend om 7:00 uur. Stel dat het paard het hooi van 20:00 uur in twee uur op heeft. Dan staat hij dus negen uur zonder ruwvoer. Hier wordt vaak niet bij stil gestaan omdat we onbewust denken dat het paard ’s nachts, net als wij, ook gaat slapen.

Een paard moet voor zijn gezondheid onbeperkt ruwvoer hebben en hij eet dan gemiddeld 15 uur per etmaal. Dit, om de maag en darmen gevuld te houden. Deze werken door, met of zonder vulling. De peristaltische bewegingen gaan gewoon door. De blinde darm verzuurd bij te weinig ruwvoer. Darmen en maag zonder vulling vergroten de kans op maagzweren, gasvorming in de darmen of verdraaiing/verstopping, koliek.

Onbeperkt ruwvoer voor het paard is ook goed voor de psyche. Stalpaarden, die bijvoorbeeld drie keer per dag ruwvoer krijgen, eten gemiddeld 4 uur per dag. De verveling die dan ontstaat, veroorzaakt makkelijk stalondeugden.

Klanten vertellen

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 15 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 34 beoordelingen
js_loader
Monique de Hont

Monique de Hont

NaturalHorseMo

Monique de Hont, geboren in 1975 te Dongen, ontdekte haar passie voor paarden op jonge leeftijd en begon haar reis als paardentrainer op een dressuurstal. Rond haar veertiende vormde Eefje, een pittige haflinger, een keerpunt in haar leven en bracht haar in contact met een nieuwe benadering van paarden, aangezien paardentaal destijds nog niet zo bekend was. Ze verdiepte zich in paardengedrag door veel te lezen en urenlang naar kuddes paarden te kijken. Haar carrière als paardengedragstrainer begon min of meer per toeval vanwege bezuinigingen in de zorg, waar ze eerder werkte. Monique volgde diverse cursussen en behaalde uiteindelijk haar diploma als paardengedragstrainer. Ze verbreedde haar kennis met trainingen bij gerenommeerde instructeurs, waaronder centered riding bij Magreet Bouwmeester en Technisch Trainen aan de Takt Academie van Mireille den Hoed. Haar fascinatie voor gedragsproblemen zowel naast als op het paard bleef groeien. Met 8 jaar ervaring heeft Monique haar eigen succesvolle bedrijf, Natural HorseMo, opgebouwd en haar motivatie blijft onverminderd: werken vanuit de taal van het paard blijft voor haar een geweldige ervaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


No, thanks!