Mijn paard zit vast of zit ik zelf vast?

door | aug 9, 2023 | Paardenwelzijn | 0 Reacties

De zit van de ruiter heeft veel invloed op het paard. Zowel de ruiter als het paard kunnen vast zitten in hun bewegingen. Wanneer je paard bijvoorbeeld beperkt beweegt in zijn rug of lendenen kan het zijn dat de ruiter zelf ook beperkt beweegt tijdens het rijden.

Veel ruiters concentreren zich tijdens een training alleen op hun paard en niet op hun eigen zit. Maar wanneer de zit van de ruiter het paard belemmert is de vraag van de ruiter naar het paard niet altijd even eerlijk.

Wanneer je paard naar binnen of buiten valt tijdens het rijden, ga dan bij jezelf na of je misschien zelf naar een kant hangt. Gebruik je beide handen gelijkmatig en geef gelijke druk op de beugels.

Wanneer het paard niet voorwaarts is kan het zijn dat de ruiter teveel druk met de knieën geeft. Wanneer de ruiter klemt met de knieën wordt de bewegingsvrijheid van de schouder van het paard beperkt. Ook een goedpassend zadel moet voldoende vrijheid voor de schouder bieden.

Wanneer je meer wilt weten over wat jouw zit doet bij het paard, zoek een CR instructeur bij jou in de buurt.

Klanten vertellen

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 15 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 34 beoordelingen
js_loader
Monique de Hont

Monique de Hont

NaturalHorseMo

Monique de Hont, geboren in 1975 te Dongen, ontdekte haar passie voor paarden op jonge leeftijd en begon haar reis als paardentrainer op een dressuurstal. Rond haar veertiende vormde Eefje, een pittige haflinger, een keerpunt in haar leven en bracht haar in contact met een nieuwe benadering van paarden, aangezien paardentaal destijds nog niet zo bekend was. Ze verdiepte zich in paardengedrag door veel te lezen en urenlang naar kuddes paarden te kijken. Haar carrière als paardengedragstrainer begon min of meer per toeval vanwege bezuinigingen in de zorg, waar ze eerder werkte. Monique volgde diverse cursussen en behaalde uiteindelijk haar diploma als paardengedragstrainer. Ze verbreedde haar kennis met trainingen bij gerenommeerde instructeurs, waaronder centered riding bij Magreet Bouwmeester en Technisch Trainen aan de Takt Academie van Mireille den Hoed. Haar fascinatie voor gedragsproblemen zowel naast als op het paard bleef groeien. Met 8 jaar ervaring heeft Monique haar eigen succesvolle bedrijf, Natural HorseMo, opgebouwd en haar motivatie blijft onverminderd: werken vanuit de taal van het paard blijft voor haar een geweldige ervaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


No, thanks!