Manen trekken of knippen?

door | aug 9, 2023 | Paardenwelzijn | 0 Reacties

Manen trekken of knippen?

Hoewel men al tijden de manen trekt bij paarden is er pas onderzoek naar gedaan hoe het paard dit ervaart (Louise Nicholls).

Hierbij is gebruik gemaakt van een hartmeter.

De hartslag verhoogde duidelijk wanneer men de manen aan het trekken was.

Daarbij bewoog het paard meer zoals verstappen, met de staart zwiepen en likken en kauwen.

Likken en kauwen is dus niet altijd een teken van ontspanning.

Dat is het voordeel van een hartslagmeter.

Hoewel paarden prooidieren zijn reageren ze niet altijd met vluchten. Ze kunnen zich er helemaal aan overgeven zodat er weinig signalen aan de buitenkant te zien zijn. Maar ze ervaren wel degelijk de pijn, angst en of stress.

Knippen voortaan!

Klanten vertellen

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 15 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 34 beoordelingen
js_loader
Monique de Hont

Monique de Hont

NaturalHorseMo

Monique de Hont, geboren in 1975 te Dongen, ontdekte haar passie voor paarden op jonge leeftijd en begon haar reis als paardentrainer op een dressuurstal. Rond haar veertiende vormde Eefje, een pittige haflinger, een keerpunt in haar leven en bracht haar in contact met een nieuwe benadering van paarden, aangezien paardentaal destijds nog niet zo bekend was. Ze verdiepte zich in paardengedrag door veel te lezen en urenlang naar kuddes paarden te kijken. Haar carrière als paardengedragstrainer begon min of meer per toeval vanwege bezuinigingen in de zorg, waar ze eerder werkte. Monique volgde diverse cursussen en behaalde uiteindelijk haar diploma als paardengedragstrainer. Ze verbreedde haar kennis met trainingen bij gerenommeerde instructeurs, waaronder centered riding bij Magreet Bouwmeester en Technisch Trainen aan de Takt Academie van Mireille den Hoed. Haar fascinatie voor gedragsproblemen zowel naast als op het paard bleef groeien. Met 8 jaar ervaring heeft Monique haar eigen succesvolle bedrijf, Natural HorseMo, opgebouwd en haar motivatie blijft onverminderd: werken vanuit de taal van het paard blijft voor haar een geweldige ervaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


No, thanks!