...

Kan een paard vreemd gaan?

door | aug 9, 2023 | Paardenwelzijn | 0 Reacties

Ja!

Een wilde kudde bestaan uit een leider hengst, een leider merrie, nakomelingen en basismerries.

Een basismerrie is een vaste partner van de hengst. Wanneer ze denkt dat ze haar genen beter door kan geven door een keer een veulen van een andere hengst te krijgen piept ze er stiekem tussenuit. Ze laat zich dekken door een andere hengst, gaat dan snel terug naar haar eigen hengst en laat zich dekken door deze. Zo denkt haar eigen hengst dat het zijn veulen is en zal deze dan ook zo beschouwen.

Ook kan het gebeuren dat een andere hengst een merrie ontvoert. Maar wanneer de merrie de hengst niet ziet zitten krijgt hij niets voor elkaar. De merrie kiest dus zelf haar hengst.

Doorgaans hebben de leidmerrie en de leidhengst een goed huwelijk. De hengst beschermd de kudde, houd iedereen bij elkaar en geeft aan wanneer ze moeten vluchten. Ze zijn zachtaardig als een brave huisvader.

Klanten vertellen

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 19 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
js_loader
Monique de Hont

Monique de Hont

NaturalHorseMo

Monique de Hont, geboren in 1975 te Dongen, ontdekte haar passie voor paarden op jonge leeftijd en begon haar reis als paardentrainer op een dressuurstal. Rond haar veertiende vormde Eefje, een pittige haflinger, een keerpunt in haar leven en bracht haar in contact met een nieuwe benadering van paarden, aangezien paardentaal destijds nog niet zo bekend was. Ze verdiepte zich in paardengedrag door veel te lezen en urenlang naar kuddes paarden te kijken. Haar carriรจre als paardengedragstrainer begon min of meer per toeval vanwege bezuinigingen in de zorg, waar ze eerder werkte. Monique volgde diverse cursussen en behaalde uiteindelijk haar diploma als paardengedragstrainer. Ze verbreedde haar kennis met trainingen bij gerenommeerde instructeurs, waaronder centered riding bij Magreet Bouwmeester en Technisch Trainen aan de Takt Academie van Mireille den Hoed. Haar fascinatie voor gedragsproblemen zowel naast als op het paard bleef groeien. Met 8 jaar ervaring heeft Monique haar eigen succesvolle bedrijf, Natural HorseMo, opgebouwd en haar motivatie blijft onverminderd: werken vanuit de taal van het paard blijft voor haar een geweldige ervaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


No, thanks!