Indianenverhalen

door | aug 9, 2023 | Paardenwelzijn | 0 Reacties

30 miljoen jaar geleden leefde er allerlei soorten paarden in Noord Amerika. Via landbruggen hebben enkele zich verspreid, namelijk de zebra, ezel en het przewalskipaard.

Deze waren een kleine afspiegeling van alle paardachtige die over de prairies zwierven

Deze waren echter allemaal uitgestorven toen Columbus in 1492 Amerika bereikte.

De Indiaanse bevolking had nog nooit een paard gezien!

Rond de 16e eeuw verspiedde veel Spaanse en Portugese paarden van soldaten zich over het Noord Amerikaanse gebied. Paarden ontsnapte uit een kraal, een hengst die merries schaakte of wiens ruiter tijdens een gevecht van de rug viel. Deze paarden vormde steeds meer kuddes waar de ontsnapte paarden zich bij voegde. Zo werd de Mustang als ‘wild’ paard getemd door indianen.

Voor deze tijd leefde indianen zonder paarden en gingen te voet op jacht

De indianen Nez Pece hebben het eerste een amerikaans paard gefokt, namenlijk de Appaloosa.

Klanten vertellen

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 15 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 34 beoordelingen
js_loader
Monique de Hont

Monique de Hont

NaturalHorseMo

Monique de Hont, geboren in 1975 te Dongen, ontdekte haar passie voor paarden op jonge leeftijd en begon haar reis als paardentrainer op een dressuurstal. Rond haar veertiende vormde Eefje, een pittige haflinger, een keerpunt in haar leven en bracht haar in contact met een nieuwe benadering van paarden, aangezien paardentaal destijds nog niet zo bekend was. Ze verdiepte zich in paardengedrag door veel te lezen en urenlang naar kuddes paarden te kijken. Haar carrière als paardengedragstrainer begon min of meer per toeval vanwege bezuinigingen in de zorg, waar ze eerder werkte. Monique volgde diverse cursussen en behaalde uiteindelijk haar diploma als paardengedragstrainer. Ze verbreedde haar kennis met trainingen bij gerenommeerde instructeurs, waaronder centered riding bij Magreet Bouwmeester en Technisch Trainen aan de Takt Academie van Mireille den Hoed. Haar fascinatie voor gedragsproblemen zowel naast als op het paard bleef groeien. Met 8 jaar ervaring heeft Monique haar eigen succesvolle bedrijf, Natural HorseMo, opgebouwd en haar motivatie blijft onverminderd: werken vanuit de taal van het paard blijft voor haar een geweldige ervaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


No, thanks!