...

Hoe ziet een paard?

door | aug 9, 2023 | Paardenwelzijn | 0 Reacties

Paarden hebben een blikveld van ongeveer 350 graden.Als een paard voor zich uit kijkt plaatst hij de objecten die hij wil zien op een horizontal Dat maakt dat een paard de wereld om zich heen anders ziet dan wij.

Om bijvoorbeeld een object scherp te zien zal het paard zijn hoofd omhoog of omlaag richten zodat het object op de scherpe horizontale lijn komt.

Hoewel een paard beter in het donker ziet dan wij, duurt het wel langer voordat hij aan de verandering gewend. Dus wanneer je je paard de trailer in vraagt, bedenk dan dat hij de eerste paar seconden verblind is.

Klanten vertellen

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 19 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
js_loader
Monique de Hont

Monique de Hont

NaturalHorseMo

Monique de Hont, geboren in 1975 te Dongen, ontdekte haar passie voor paarden op jonge leeftijd en begon haar reis als paardentrainer op een dressuurstal. Rond haar veertiende vormde Eefje, een pittige haflinger, een keerpunt in haar leven en bracht haar in contact met een nieuwe benadering van paarden, aangezien paardentaal destijds nog niet zo bekend was. Ze verdiepte zich in paardengedrag door veel te lezen en urenlang naar kuddes paarden te kijken. Haar carriรจre als paardengedragstrainer begon min of meer per toeval vanwege bezuinigingen in de zorg, waar ze eerder werkte. Monique volgde diverse cursussen en behaalde uiteindelijk haar diploma als paardengedragstrainer. Ze verbreedde haar kennis met trainingen bij gerenommeerde instructeurs, waaronder centered riding bij Magreet Bouwmeester en Technisch Trainen aan de Takt Academie van Mireille den Hoed. Haar fascinatie voor gedragsproblemen zowel naast als op het paard bleef groeien. Met 8 jaar ervaring heeft Monique haar eigen succesvolle bedrijf, Natural HorseMo, opgebouwd en haar motivatie blijft onverminderd: werken vanuit de taal van het paard blijft voor haar een geweldige ervaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


No, thanks!