Het touwhalster

door | aug 9, 2023 | Paardenwelzijn | 0 Reacties

Het touwhalster ziet er mooi uit en is allerlei kleuren te krijgen. Toch is het wel goed om je bewust te zijn van de inwerking van het touwhalster. Ten eerste is het veel scherper dan een stalhalster omdat het touw in de huid kan snijden. Zet daarom nooit je paard vast aan een touwhalster. Wanneer het paard schrikt en gaat hangen worden zijn oren gevild.

Het halster heeft knopen en het is goed om te bekijken waar de knopen liggen. Liggen de knopen op de oppervlakkige zenuwen die van binnen de schedel naar buiten komen, wees jezelf bewust dat druk hierop het paard pijn doet. De knopen zitten dan net onder een opening in de schedel. Hier komen de oppervlakkige zenuwenin een dikke bundel naar buiten. Wanneer de knoop van het touwhalster hierop ligt en er hangt een zware musketonhaak aan geeft dit druk, vooral als je met het touw gaat zwieren!

Klanten vertellen

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 15 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 34 beoordelingen
js_loader
Monique de Hont

Monique de Hont

NaturalHorseMo

Monique de Hont, geboren in 1975 te Dongen, ontdekte haar passie voor paarden op jonge leeftijd en begon haar reis als paardentrainer op een dressuurstal. Rond haar veertiende vormde Eefje, een pittige haflinger, een keerpunt in haar leven en bracht haar in contact met een nieuwe benadering van paarden, aangezien paardentaal destijds nog niet zo bekend was. Ze verdiepte zich in paardengedrag door veel te lezen en urenlang naar kuddes paarden te kijken. Haar carrière als paardengedragstrainer begon min of meer per toeval vanwege bezuinigingen in de zorg, waar ze eerder werkte. Monique volgde diverse cursussen en behaalde uiteindelijk haar diploma als paardengedragstrainer. Ze verbreedde haar kennis met trainingen bij gerenommeerde instructeurs, waaronder centered riding bij Magreet Bouwmeester en Technisch Trainen aan de Takt Academie van Mireille den Hoed. Haar fascinatie voor gedragsproblemen zowel naast als op het paard bleef groeien. Met 8 jaar ervaring heeft Monique haar eigen succesvolle bedrijf, Natural HorseMo, opgebouwd en haar motivatie blijft onverminderd: werken vanuit de taal van het paard blijft voor haar een geweldige ervaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


No, thanks!