Het oorspel.

door | aug 9, 2023 | Paardenwelzijn | 0 Reacties

Voor een paard geeft het orenspel van zijn soortgenoot hem belangrijke informatie. dat bewijst het volgende onderzoek.

Men zette twee emmers voer aan beide uiteinde van een muur. Bij beide emmers werd een levensgroot paard afgebeeld. Dit paard keek naar de emmer.

Vijfentwintig paarden mochten zelf kiezen uit welke emmer ze wilde eten. Wanneer de oren van de afgebeelde paarden waren afgeplakt kozen zij een willekeurige emmer. Wanneer maar bij èèn afgebeeld paard de oren waren afgeplakt kozen ze de andere emmer.

Dat suggereert volgens de onderzoekers dat paarden, bij het oppikken van sociale signalen, zich niet alleen focussen op de ogen van hun soortgenoten maar vooral ook op de oren.

Klanten vertellen

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 15 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 34 beoordelingen
js_loader
Monique de Hont

Monique de Hont

NaturalHorseMo

Monique de Hont, geboren in 1975 te Dongen, ontdekte haar passie voor paarden op jonge leeftijd en begon haar reis als paardentrainer op een dressuurstal. Rond haar veertiende vormde Eefje, een pittige haflinger, een keerpunt in haar leven en bracht haar in contact met een nieuwe benadering van paarden, aangezien paardentaal destijds nog niet zo bekend was. Ze verdiepte zich in paardengedrag door veel te lezen en urenlang naar kuddes paarden te kijken. Haar carrière als paardengedragstrainer begon min of meer per toeval vanwege bezuinigingen in de zorg, waar ze eerder werkte. Monique volgde diverse cursussen en behaalde uiteindelijk haar diploma als paardengedragstrainer. Ze verbreedde haar kennis met trainingen bij gerenommeerde instructeurs, waaronder centered riding bij Magreet Bouwmeester en Technisch Trainen aan de Takt Academie van Mireille den Hoed. Haar fascinatie voor gedragsproblemen zowel naast als op het paard bleef groeien. Met 8 jaar ervaring heeft Monique haar eigen succesvolle bedrijf, Natural HorseMo, opgebouwd en haar motivatie blijft onverminderd: werken vanuit de taal van het paard blijft voor haar een geweldige ervaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


No, thanks!