Foerageren

door | aug 9, 2023 | Paardenwelzijn | 0 Reacties

Zelden zie je een paard in de wei op één plaats staan grazen. Steeds zetten ze een stap om te zoeken naar beter gras. Dit noemt men foerageren. Van nature brengt een paard zijn tijd hier grotendeels mee door.

Een paard in een stal zal dus ook proberen te foerageren op de stalbodem. Uit onderzoek is gebleken dat een paard wat op papierpulp of houtkrullen staat ongeveer anderhalf uur per dag foerageert. Bij een paard wat op stro staat is dit dertien uur per dag. Ze laten er zelfs hun hooi voor liggen. Het helpt een paard in de stal verveling tegen gaan en het voorkomt stalondeugden.

Klanten vertellen

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 15 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 34 beoordelingen
js_loader
Monique de Hont

Monique de Hont

NaturalHorseMo

Monique de Hont, geboren in 1975 te Dongen, ontdekte haar passie voor paarden op jonge leeftijd en begon haar reis als paardentrainer op een dressuurstal. Rond haar veertiende vormde Eefje, een pittige haflinger, een keerpunt in haar leven en bracht haar in contact met een nieuwe benadering van paarden, aangezien paardentaal destijds nog niet zo bekend was. Ze verdiepte zich in paardengedrag door veel te lezen en urenlang naar kuddes paarden te kijken. Haar carrière als paardengedragstrainer begon min of meer per toeval vanwege bezuinigingen in de zorg, waar ze eerder werkte. Monique volgde diverse cursussen en behaalde uiteindelijk haar diploma als paardengedragstrainer. Ze verbreedde haar kennis met trainingen bij gerenommeerde instructeurs, waaronder centered riding bij Magreet Bouwmeester en Technisch Trainen aan de Takt Academie van Mireille den Hoed. Haar fascinatie voor gedragsproblemen zowel naast als op het paard bleef groeien. Met 8 jaar ervaring heeft Monique haar eigen succesvolle bedrijf, Natural HorseMo, opgebouwd en haar motivatie blijft onverminderd: werken vanuit de taal van het paard blijft voor haar een geweldige ervaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


No, thanks!