Ezel en paard samen?

door | aug 9, 2023 | Paardenwelzijn | 0 Reacties

Kan een ezel en paard samen in de wei staan?

Vele denken van niet omdat een ezel de voor paarden fatale longworm kan dragen. Vroeger zou dit inderdaad een risico zijn geweest maar in deze tijd is er goed te ontwormen.

Zorg in eerste instantie voor een goede ontworming van beide voordat ze bij elkaar gezet worden. Een regelmatig mestonderzoek is wel aan te raadde gezien de ezel geen uiterlijke symptomen laat zien van longworm.

Let op dat je voor zowel de ezel als het paard een apart ontwormingsschema voert. Ezels moeten gemiddeld om de twee maanden ontwormt worden terwijl dit voor het paard teveel zou zijn i.v.m. resistentie van de wormen voor het middel.

Raadpleeg altijd even je dierenarts.

Schep de mest iedere dag uit de wei en verplaats ze na vier tot zes weken. Wanneer je de mogelijkheid hebt laat schapen achter het paard/ ezel aangrazen. Schapen zijn de stofzuigers van de weide. Ze eten alle besmetting wel.

Al deze punten zijn ook voor alleen voor paarden van toepassing, behalve om de twee maanden ontwormen.

Heb je een paard dat sober moet staan bijvoorbeeld omdat hij aanleg heeft voor hoefbevangenheid, dan zou een ezel een leuk maatje zijn gezien deze ook sober moeten leven.

Klanten vertellen

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 15 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 34 beoordelingen
js_loader
Monique de Hont

Monique de Hont

NaturalHorseMo

Monique de Hont, geboren in 1975 te Dongen, ontdekte haar passie voor paarden op jonge leeftijd en begon haar reis als paardentrainer op een dressuurstal. Rond haar veertiende vormde Eefje, een pittige haflinger, een keerpunt in haar leven en bracht haar in contact met een nieuwe benadering van paarden, aangezien paardentaal destijds nog niet zo bekend was. Ze verdiepte zich in paardengedrag door veel te lezen en urenlang naar kuddes paarden te kijken. Haar carrière als paardengedragstrainer begon min of meer per toeval vanwege bezuinigingen in de zorg, waar ze eerder werkte. Monique volgde diverse cursussen en behaalde uiteindelijk haar diploma als paardengedragstrainer. Ze verbreedde haar kennis met trainingen bij gerenommeerde instructeurs, waaronder centered riding bij Magreet Bouwmeester en Technisch Trainen aan de Takt Academie van Mireille den Hoed. Haar fascinatie voor gedragsproblemen zowel naast als op het paard bleef groeien. Met 8 jaar ervaring heeft Monique haar eigen succesvolle bedrijf, Natural HorseMo, opgebouwd en haar motivatie blijft onverminderd: werken vanuit de taal van het paard blijft voor haar een geweldige ervaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


No, thanks!