...

De trapezius spier

door | aug 9, 2023 | Paardenwelzijn | 0 Reacties

Op de bovenstaande tekening is te zien waar het reflexpunt van de trapezius spier in het lichaam van een paard loopt. Deze spier tilt de schouder op en beweegt de schouder naar voren en naar achteren.

Dit is een reflexpunt. Dit is net als dat er met een hamertje tegen je knie wordt geklopt en je onderbeen naar voren komt. Wanneer er druk op de trapezius spier komt verstrakt de gehele schouder. Dit is dus ook de reden waarom een hengst tijdens het dekken in de schoft van het andere paard bijt. Dit gebeurt ook bij roofdieren: zij springen naar de schoft van hun prooi.

Het verstoort de voorwaartse beweging van de voorbenen omdat de schouder wordt geblokkeerd.

Wanneer je het gevoel hebt dat je paard op de rem staat of moeite heeft met het zich oprichten of uitstrekken, controleer dan of het zadel de schoft genoeg vrijheid geeft. Want als het zadel op de trapezius spier drukt (zie rood gekleurd gedeelte) staat de schouder van je paard eigenlijk op de handrem!

Klanten vertellen

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 15 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
js_loader
Monique de Hont

Monique de Hont

NaturalHorseMo

Monique de Hont, geboren in 1975 te Dongen, ontdekte haar passie voor paarden op jonge leeftijd en begon haar reis als paardentrainer op een dressuurstal. Rond haar veertiende vormde Eefje, een pittige haflinger, een keerpunt in haar leven en bracht haar in contact met een nieuwe benadering van paarden, aangezien paardentaal destijds nog niet zo bekend was. Ze verdiepte zich in paardengedrag door veel te lezen en urenlang naar kuddes paarden te kijken. Haar carrière als paardengedragstrainer begon min of meer per toeval vanwege bezuinigingen in de zorg, waar ze eerder werkte. Monique volgde diverse cursussen en behaalde uiteindelijk haar diploma als paardengedragstrainer. Ze verbreedde haar kennis met trainingen bij gerenommeerde instructeurs, waaronder centered riding bij Magreet Bouwmeester en Technisch Trainen aan de Takt Academie van Mireille den Hoed. Haar fascinatie voor gedragsproblemen zowel naast als op het paard bleef groeien. Met 8 jaar ervaring heeft Monique haar eigen succesvolle bedrijf, Natural HorseMo, opgebouwd en haar motivatie blijft onverminderd: werken vanuit de taal van het paard blijft voor haar een geweldige ervaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


No, thanks!