Bijzetteugels

door | aug 9, 2023 | Paardenwelzijn | 0 Reacties

Als je op een evenwichtsbalk loopt zul je in het begin je armen spreiden om je balans te vinden.
Na veel oefenen kun je, aan het einde van de balk, jezelf omdraaien en misschien zelfs wat oefeningen doen zoals je been optillen. Een vereiste om dit te kunnen is een goede balans. Een goede balans is: Lopen over de balk met je armen ontspannen langs je lichaam hangend.
Terug naar het begin. Je gebruikt je armen om balans te vinden. Dit is een logische reactie van je lichaam. Jouw armen zijn de hals van het paard. Wanneer het paard zijn hals laat ‘vallen’ loopt hij ontspannen omdat hij in balans is. Hetzelfde geldt voor jou als je over de balk kunt lopen met je armen naast je.
Met bijzetteugels bind je als het ware de ‘armen’ van het paard vast naast het lichaam. Het plaatje klopt, jouw armen zijn naar beneden. Maar om zo over de balk te lopen is haast onmogelijk en het is stressvol omdat je gemakkelijk valt.
Een paard leren wij een ander balanspunt te gebruiken zodat hij een ruiter kan dragen. Net als voor ons op een balk lopen ons balanspunt verandert, verandert bij het paard het balanspunt wanneer er iemand op zijn rug zit. Waar het paard zijn hals/ hoofd draagt geeft informatie over hoe hij in balans is. Aan ons om hem in balans te brengen zodat het paard vanzelf zijn hals kan laten vallen

Klanten vertellen

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 15 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 34 beoordelingen
js_loader
Monique de Hont

Monique de Hont

NaturalHorseMo

Monique de Hont, geboren in 1975 te Dongen, ontdekte haar passie voor paarden op jonge leeftijd en begon haar reis als paardentrainer op een dressuurstal. Rond haar veertiende vormde Eefje, een pittige haflinger, een keerpunt in haar leven en bracht haar in contact met een nieuwe benadering van paarden, aangezien paardentaal destijds nog niet zo bekend was. Ze verdiepte zich in paardengedrag door veel te lezen en urenlang naar kuddes paarden te kijken. Haar carrière als paardengedragstrainer begon min of meer per toeval vanwege bezuinigingen in de zorg, waar ze eerder werkte. Monique volgde diverse cursussen en behaalde uiteindelijk haar diploma als paardengedragstrainer. Ze verbreedde haar kennis met trainingen bij gerenommeerde instructeurs, waaronder centered riding bij Magreet Bouwmeester en Technisch Trainen aan de Takt Academie van Mireille den Hoed. Haar fascinatie voor gedragsproblemen zowel naast als op het paard bleef groeien. Met 8 jaar ervaring heeft Monique haar eigen succesvolle bedrijf, Natural HorseMo, opgebouwd en haar motivatie blijft onverminderd: werken vanuit de taal van het paard blijft voor haar een geweldige ervaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


No, thanks!