Brooke Hospital for Animals actie maand!

door | nov 4, 2023 | Blog | 0 Reacties

November is altijd Brooke Hospital actie maand geweest bij Natural HorseMo. Dit houdt in dat er 40% van de lessen en trainingen naar Brooke Hospital gaan. Ik begon hier in 2017 mee, mijn bedrijf draaide net een paar jaar. De opbrengst was €600 als ik het mij goed herinner. De opbrengst 2023 is €1350,00!

Goede dieren-doelen onder de loep

Zover ik mij kan herinneren heb ik mij altijd verbonden gevoeld met dieren. Ik heb nooit doorgestudeerd dus ik begon met werken op mijn zeventiende jaar. Veel van mijn salaris gaat naar goede dieren-doelen. Op mijn eenentwintigste zit ik tussen de berggorilla’s in Zaïre. De parkrangers vertellen mij dat ze meer mankracht nodig hebben om de stropers te stoppen.

Een half jaar later komt er een oproep van een bekend goed doel voor de berggorilla’s.  Een hut van een onderzoeker, aan de kant van Rwanda, is in vlammen opgegaan. Men vraagt een donatie om de studie naar berggorilla’s voort te zetten. Er knapt iets in mij. Want het gaat mij niet om de studies naar Gorillas.  Het gaat mij om een veilige leefomgeving zonder stropers. Ik ga alle goede doelen onder de loep nemen. Brooke Hospital komt daar als één van de weinige uit.

De kracht van Brooke Hospital for animals

Wat is de kracht van Brooke Hospital? Er wordt alleen met de lokale bevolking gewerkt. Zij moeten het verschil gaan maken. Mensen worden opgeleid van dierenverzorger tot dierenarts. Er wordt educatie gegeven over hoe je een dier gezond kan houden op markten en op scholen.  Een positieve benadering nodigt mensen uit om anders met hun werkdier om te gaan. Zo krijgen werkdieren gratis beslag als ze langskomen voor een gezondheidscheck of er wordt een wedstrijd georganiseerd voor de mooist uitziende ezel of paard.

Een doel waar ik graag een steentje aan bijdraag zodat ze daar het goede werk kunnen voortzetten!

Brooke hospital for animals werd opgericht door Dorothy Brooke in 1934. Dorothy Brooke was een Britse dierenliefhebster en echtgenote van een legerofficier die gestationeerd was in Caïro, Egypte, na de Eerste Wereldoorlog.

Tijdens haar verblijf in Caïro raakte Dorothy Brooke diep getroffen door de erbarmelijke omstandigheden van de vele verwaarloosde, zieke en uitgemergelde paarden en ezels die werden gebruikt voor het zware werk in de straten van de stad. Ze begon geld in te zamelen en zette een fonds op om deze dieren te helpen. Haar inspanningen leidden uiteindelijk tot de oprichting van de “Old War Horse Memorial Hospital,” later omgedoopt tot Brooke Hospital for Animals, ter ere van de paarden die in de Eerste Wereldoorlog hadden gediend.

Brooke Hospital for Animals bood medische zorg en behandeling aan werkpaarden en -ezels in Egypte en breidde later haar activiteiten uit naar andere landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. De organisatie werkt nog steeds aan het verbeteren van het welzijn van werkpaarden en -ezels wereldwijd door middel van veterinaire zorg, onderwijs en bewustwordingscampagnes.

 

 

Klanten vertellen

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 15 beoordelingen
Facebook Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 34 beoordelingen
js_loader
Monique de Hont

Monique de Hont

NaturalHorseMo

Monique de Hont, geboren in 1975 te Dongen, ontdekte haar passie voor paarden op jonge leeftijd en begon haar reis als paardentrainer op een dressuurstal. Rond haar veertiende vormde Eefje, een pittige haflinger, een keerpunt in haar leven en bracht haar in contact met een nieuwe benadering van paarden, aangezien paardentaal destijds nog niet zo bekend was. Ze verdiepte zich in paardengedrag door veel te lezen en urenlang naar kuddes paarden te kijken. Haar carrière als paardengedragstrainer begon min of meer per toeval vanwege bezuinigingen in de zorg, waar ze eerder werkte. Monique volgde diverse cursussen en behaalde uiteindelijk haar diploma als paardengedragstrainer. Ze verbreedde haar kennis met trainingen bij gerenommeerde instructeurs, waaronder centered riding bij Magreet Bouwmeester en Technisch Trainen aan de Takt Academie van Mireille den Hoed. Haar fascinatie voor gedragsproblemen zowel naast als op het paard bleef groeien. Met 8 jaar ervaring heeft Monique haar eigen succesvolle bedrijf, Natural HorseMo, opgebouwd en haar motivatie blijft onverminderd: werken vanuit de taal van het paard blijft voor haar een geweldige ervaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


No, thanks!